17.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Cumhurbaşkanı Vella resmi ziyaret için İrlanda’da!

2 Mart 2023

Malta Cumhurbaşkanı George Vella resmi ziyaret için İrlanda’da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Vella resmi ziyaretinde İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins ile görüşmesinin yanında heyetler de ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı George Vella’nın İrlanda’ya resmi ziyaretinde İrlanda Cumhurbaşkanı Higgins ile görüşmesi ardından heyet üyeleriyle ikili görüşmeler devam edecek.

Resmi olarak 33 yıl önce 1990’da kurulan İrlanda ile Malta arasındaki diplomatik ilişkiler Kuzey ülkelerine Cumhurbaşkanı Vella’nın ziyaretiyle yeniden hatırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Vella, Avrupa İşleri ve Savunma Bakanı Peer Burke ile görüşmesinin ardından İrlanda Babakanı Leo Varadkar ile de görüşecek. Cumhurbaşkanı Vella ayrıca Parlamenterler Meclisi ve Senato’yu da ziyaret edecek.

İrlanda Cumhurbaşkanı Higgins geçtiğimiz Mayıs ayında Malta’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ayrıca Ekim ayında da Arraiolos toplantısı için tekrar Malta’ya gelmişti.

2019 yılında İrlanda Cumhurbaşkanı Higgins ile Yunanistan’da gerçekleştirilen Araaiolos Grubu olarak bilinen AB’nin İcrada Görevli Olmayan Devlet Başkanları’nın gayrı resmi toplantısında ilk kez görüşen Cumhurbaşkanı Vella’ya bu resmi ziyaretinde Bakan Julia Farrugia Portelli eşlik ediyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz