18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

COVID-19: Uzman doktorlar uyardı, kısıtlamalar artırılmalı

 

 

6 Kasım 2020 / Malta

Malta’daki 13 uzman doktorlar derneği ve tıp dernekleri, koronavirüsün yayılmasını engellemek için daha fazla kısıtlama getirilmesi için çağrıda bulundu.

Malta’da son 36 saat içinde 8 ölüm gerçekleşti. Geçen ayın günlük yeni vaka ortalaması için üç haneli sayılara ulaştı.

Çağrıda bulunan dernekler adına Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Derneği Başkanı Mark Formosa ekonominin ve sağlık durumunun düzelmesi içn kısa vadede daha sert önlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayrıca sağlık hizmetlerinin zorlanması durumunda insanların artık normal olarak gördüğü birçok hizmeti alamayacaklarını söyleyen Başkan, şuanda bazı seçmele prosedürlerin zaten iptal edilmiş olduğunu söyledi.

Formosa, yaşlıların ve özel durumda olan insanların tıbbi bakıma erişimlerinin azalabileceğinden bahsetti. Bu yüzden en fazla riskin bu grupta olduğunu söyledi.

Çağrı; Malta Halk Sağlığı Tıbbı Derneği, Malta Anestezistler Derneği, Malta Patologlar Koleji, Malta Cerrahlar Derneği, Malta Doktorlar Derneği, Acil Hekimler Derneği, Malta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji, Malta Pediatri Derneği, Malta Psikiyatri Derneği, Malta Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Malta Radyologlar ve Nükleer Tıp Hekimleri Derneği, Malta Geriatrik Tıp Derneği ve Malta Oftalmologlar Derneği tarafından imzalandı.

Kaynak : Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz