18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

COVID-19: Avrupa’da yeniden karantina uygulamaya başlayan ülke sayısı artıyor

3 Kasım 2020 / Malta

Koronavirüs sebebiyle dünya genelinde 46 milyondan fazla insan enfekte oldu ve 1,2 milyon insan ne yazık ki hayatını kaybetti. Avrupa ve Amerika’da yeniden artışa geçen salgın nedeniyle ekonomik durum hakkında çok büyük endişeler var.

Avrupa’da ülkeler salgını kontrol altına alabilmek amacıyla yeniden kısmi karantina uygulamaya başladı. Bugünden itibaren Yunanistan ve Avusturya’da da karantina uygulamaları başladı.

Kötüye giden durumu nedeniyle Avusturya’da Kasım ayı sonuna kadar gece 10 ve sabah 6 arasında dışarı çıkma yasağı bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Ülkede üniversiteler ve liseler uzaktan eğitimle devam ederken anaokulu ve diğer okullar yüz yüze eğitime devam edecek.

Yunanistan ise bu ayın başında Kozani ve Kastoria bölgelerinde yerel tecrit uygulaması başlatmıştı. Bugün ise ülkenin ikinci en büyük kenti olan Selanik’te 2 haftalık bir tecrit başladı. Şehirde okullar dışında her yer kapalı olacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise ülkedeki yükselen vaka sayısını azaltmak amacıyla pazartesi gününden itibaren ay sonuna kadar sürecek olan bir kapatma olacağını söyledi.

Portekiz ise yarından itibaren büyük bir karantina  sürecine girecek.

Geçen hafta ikinci kez karantina başlatan Fransa ise kuralları iyice sıkılaştırmayı planlıyor.

İngiltere’de perşembe günü yeniden başlayacak ülke geneli karantina ile Birleşik Krallığın diğer bölgeleri ile uyumlu hale getirilmesi planlanıyor.

Kaynak : Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz