18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

COVID-19: Avrupa ülkelerinin seyahat önlemleri ve sınır kısıtlamaları

23 Ekim 2020 / Malta

Aylar süren kısıtlamaların ve kapalı sınırların ardından yaz başlangıcında çoğu Avrupa ülkesi sınırlarını tekrar açmıştı. Ancak Avrupa şu an korona virüste ikinci dalgayı yaşıyor. Ülkeler yeniden önlemleri sıkılaştırmaya ve hatta sınırlarını pandeminin daha yoğun geçtiği ülkelerden gelenlere yeniden kapatmaya başlıyorlar.

Avrupa ülkelerinin seyahat önlemleri ve sınır kısıtlamaları bir haritada yayınlandı. ECDC haritanın her hafta perşembe günü yenileneceğini bildirdi.

Malta’nın seyahat önlemleri ve kısıtlamaları

Malta’da şu an Avrupa Komisyonu’nun önerdiği yeşil ışık sistemi kullanılıyor. Üçüncü dünya ülkelerinden gelen kişilerin ülkeye girebilmesi için yeşil bölge ülkelerinde zaman geçirmiş olması gerekiyor.

Malta’ya girişte herhangi bir kısıstlama yaşamayan yeşil bölge ülkeleri:

Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Çin, Hırvatistan, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa (Paris ve Marsilya’dan gelen yolcular hariç), Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Ürdün, Letonya, Lübnan, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Monako, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Ruanda, San Marino, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İsveç, İspanya (Barselona, Girona ve Madrid hariç), İsviçre, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Uruguay ve Vatikan.

Sarı bölge listesinde yer alan ülkeler ise Malta’ya gelmeden 72 saat önce sürüntü testi yaptırıp sonucunun negatif çıktığını göstermeleri gerekmektedir:

Çek Cumhuriyeti, Fransa (Paris ve Marsilya’dan gelenler), Romanya, İspanya (Barselona, Girona ve Madrid’den gelen yolcular için geçerlidir) ve Tunus.

Malta’yı riskli bölgeler kategorisine sokan ülkeler: Almanya, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Norveç.

Bu ülkelere giriş yapmak isteyen kişilerden sürüntü test sonuçları veya 10 gün karantinada kalması istenebilir.

Kaynak: euronews

(Listeye haberde yer alan ülkeler yazılmıştır. Lütfen gitmek istediğiniz ülkelerin sitelerinden ayrıntılı bilgi almayı unutmayın.)

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz