18.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Covid-19 aşıları tam olanların karantina süreleri 14 günden 7 güne düşürülüyor

5 Ağustos / Malta

Malta’da Covid-19 için her iki doz aşısını da olmuş kişilerin, temaslı duruma düşmeleri durumunda uygulamaları gereken karantina süresinde değişikliğe gidiliyor. Buna göre aşılı bir kişinin, Covid-19 ile enfekte olması durumunda uygulaması gereken 14 günlük zorunlu karantina süresi 7 güne düşürülecek.

Değişikliği Sağlık Bakanı Chris Fearne duyurdu. Bakan Fearne, bu değişikliğin yalnızca aşı sertifikasına sahip olan kişiler için geçerli olacağını dile getirdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Fearne, değişikliğin detayları hakkında da bilgi verdi. Buna göre; Covid-19 testi pozitif çıkanlar, seyahat edenler ve aşıları tam olmayanlar için karantina süresi 14 gün olarak devam edecek, Covid-19 testi pozitif bir kişiyle aynı evde yaşayan kişiler de aşı sertifikasına sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın 14 gün zorunlu karantinada kalacak ve yine aşı sertifikasına bakılmaksızın huzurevi gibi kurumlarda ikamet edenler için 14 günlük karantina yine geçerli olacak. Bu istisnalar dışındakiler için karantina süreleri düşürülecek.

Bakan, yeni protokollerin 16 Ağustos’tan itibaren pozitif vakalarla temas edenler için yürürlüğe gireceğini ekledi.

Malta Sağlık Bakanı ayrıca Eylül ayı itibariyle nüfusun belirli kesimleri için takviye doz ya da üçüncü doz aşı için planlama yaptıklarını duyurdu.

Bakan’ın basın toplantısında verdiği bir başka bilgi ise etkinlikler ile ilgili oldu. Buna göre katılımcıların ayakta durduğu etkinliklere henüz izin verilmeyecek; ancak katılımcıların oturduğu etkinliklerde katılımcı sayısı 30 Ağustos itibariyle 300’den 500’e çıkarılacak.

Bakan ayrıca hamile kadınların aşı olmasına yönelik hükümetin daha önce yapmış olduğu tavsiyelerin güncellendiğini söyledi. Daha önce riskleri bilinmediği için hamile kadınlara aşı olmamaları yönünde tavsiyede bulunduklarını belirten Fearne, ancak şu an aşının faydasının riskinden çok daha fazla olduğunu söyledi.  Fearne, şimdi hükümetin, ikinci veya üçüncü üç aylık dönemdeki tüm hamile kadınlara doktorlarından tavsiye almalarını ve özel tıbbi durumları ile ilgili endişeleri yoksa aşı olmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Son vaka sayısını ise 1.206 olarak paylaşan Bakan Fearne, vakaların yüzde 95’inin Delta, kalan yüzde 5’inin ise Brezilya’da ortaya çıkan Gama varyantı ile bağlı olduğunu kaydetti.

Kaynak LovinMalta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz