14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Comino dahil 22 plajda bir ayda 100 ton plasti atık toplandı!

23 Temmuz 2022

Haziran’da Gozo ve Comino’daki 22 plajda plastik bardaklar ve oyuncaklardan yiyecek ve sigara izmaritlerine kadar yaklaşık yedi kamyon dolusu tuğlanın ağırlığına eşdeğer 100 tondan fazla çöp toplandı.

Gozo Bakanlığı’ndan bir sözcü, böyle bir devasa toplamanın yaz aylarında nadir olmadığını ve yetkililerin önümüzdeki birkaç ay içinde benzer miktarlarda çöp toplanacağını tahmin ettiğini söyledi.

Çöpler, plastik bardaklar, tabaklar ve çatal bıçak takımlarından plastik plaj oyuncaklarına, sigara izmaritlerine, bira ve meşrubat kutularına, atılan yiyeceklere ve diğer atıklara kadar çeşitlilik gösterirken Gozo ve Comino’da 112 tam zamanlı plaj temizleyicisi görev yapıyor.

Kamuda çalışan 47 işçinin yanında 65’i taşeron müteahhitlere çalışan plaj temizleyicileri  Ħondoq’ta iki, Dwejra’da iki, Mġarr’da iki, Xatt l-Aħmar’da iki ve Xlendi’de iki plaj, Marsalforn, Mġarr ix-Xini, Daħlet Qorrot, San Blas ve Ramla l-Ħamra’da beş plajın  ve Comino’da üç plajın temizlenmesinden sorumlular.

Bazı plajlar birkaç plaj temizleyicisi tarafından günde sadece bir kez temizlenmesi yeterliyken özellikle Comino’dakiler birden fazla vardiya günlük temizlik gerektiriyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz