12.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Msida’da standartlara uygun yapılmayan okulun yeni kısmı yıkılacak

23 Temmuz 2022

Msida’da inşası devam eden Msida İlköğretim Okulu’nda yapılan incelemelerde binanın inşa kalitesinin standartlara uymadığı tespit edilerek okulun yeni yapılan kısmının yıkılması kararı alındı.

Yeni okullar inşa etmek ve mevcut okul binalarının bakımını yapmakla görevlendirilen Yarının Okulları Vakfı, kısmen yapılmış ve inşaatı devam eden Msida İlköğretim Okulu’nda yapılan incelemenin ardından bir açıklama yaptı.

Vakıf açıklamasında ‘Eksiklerin’ tespit edildiği belirtilerek, okulun yeni yapılan kısmının kalite standartlarına uymadığını açıkladı.

Projeden sorumlu olan mimar ile sözleşmeli ilişkilerini sonlandırdıklarını belirten vakıf yazılı açıklamasında işi farklı bir mimara devrettiklerini ayrıca eksikliklerden sorumlu mimara karşı hukuki yollara başvuracaklarını vurguladı.

Okula yapılan yeni kısım inşaatın yıkılacağının belirtildiği açıklamada, öneriler doğrultusunda okulun otoparkının genişletileceği, mevcut park yerlerinin iki katına çıkarılacağının da karar altına alındığı ifade edildi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz