17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Çocuklara maske zorunluluğu Paskalya sonrasında kalkıyor

17 Mart 2022

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Paskalya tatilinin sonrasında çocuklar için sınıfta maske takma zorunluluğuna gerek kalmayacağını söyledi. Bakan Fearne ayrıca Avrupalı ortakları arasında seyahat kısıtlamalarının da görüşüleceğini açıkladı.

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne çocuklar içi okullardaki maske zorunluluğunun 17 Nisan Paskalya tatili sonrasında değişeceğini belirterek sınıfa maske takmadan gelen çocukların görüntüsüne ısınmaya başlanabileceğini söyledi.

Malta’da hastalık pozitif iken ölenlerin onuruna yapılan Raħal İdid Bahçesi’nin açılışı sırasında konuşan Sağlık Bakanı Chris Fearne “Amacımız Paskalya tatili sırasında durumu araştırmak. Gördüğümüz kadarıyla, izleyen dönemde çocuklar sınıfta maske takmak zorunda kalmayacak” dedi.

Fearne “Sınıfta isteyen maske takabilecek ancak kişiler yasal olarak bunu yapmak zorunda kalmayacaklar” dedi

Önümüzdeki hafta boyunca, Malta makamları ile ülkenin Avrupalı ​​ortakları arasında, özellikle aşı statüsü sona erecek olan 12 ila 17 yaş arasındaki gençler bağlamında, seyahat kısıtlamaları konusunda da görüşmeler yapılacağını aktaran Bakan Fearne, bu görüşmelerde paydaşlar, negatif bir PCR testinin ülkeden ülkeye seyahate izin vermek için yeterli olup olmayacağını değerlendireceğini söyledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz