22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Cisse için Valletta’da mahkeme önünde adalet talep edildi

07 Nisan 2022

Malta’da üç yıl önce ırkçı cinayet kurbanı olan Lassan Cisse için adalet talep eden Maltalılar sivil toplum örgütleri ve aktivist gruplar Valletta’daki Hukuk Mahkemeleri önünde protesto gösterisi yaptı.

Üç yıl önce Hal Far’da kaldığı yere dönmekte olan göçmenlerin üzerine izinli iki askerin silahla saldırısında 42 yaşındaki üç çocuk babası göçmen Lassana Cisse hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan iki asker mahkemede teşhis edilmesine rağmen kefaletle serbest bırakılmıştı.

Tam üç yıldır yargılamada bir ilerleme kaydedilmediği gibi Lassana Cisse’nin cenazesinin ise 3 yıldır Mater Dei Hastanesi’nin morgunda bekletilmesine tepki gösteren Maltalı 35 kurumdan oluşan protestocu grup, Cisse’nin sevenleri ve aktivistler dün Valletta’da eylem yaptı.

Irkçı cinayetin üçüncü yılında Valletta’daki Hukuk Mahkemeleri önünde toplanan grup basın açıklamasında Cisse için adalet talep etti.

Moviment Graffitti açıklamada Cisse’yi öldürdüğü öne sürülen iki askerin cinayeti yanlarına kalacağına güvenerek işlediği ihtimaline dikkat çekerek “Kendilerine güvenleri, yabancılara daha aşağı insanlar gibi davranılabileceğini yıllarca öne süren siyasi söylemlerle beslendi” dedi.

Protestocu grup ırkçı eğilimlerin Malta’nın “Mahkemelerine, ordusuna, sağlık hizmetlerine, istihdamına, barınmasına ve eğitimine” sızdığını belirterek “Başbakan Robert Abela’yı, Malta halkının ve yabancıların din, milliyet ve/veya ten rengi ne olursa olsun barış içinde yan yana yaşayabileceği bir ulusu teşvik etmeye çağırıyoruz” denildi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz