15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Cilt kanseri vakaları arttı: Hollanda ücretsiz güneş kremi dağıtacak

Hollanda, cilt kanseri vakalarındaki artışın önüne geçmek için ücretsiz güneş kremi dağıtma kararı aldı.

Hollanda’da cilt kanseri vakalarının rekor seviyede artması üzerine hükümet, yeni bir uygulama başlatarak cilt kanseriyle mücadeleye destek olacak. Bu kapsamda, ülkenin çeşitli bölgelerindeki okullar, festivaller, parklar, spor salonları ve kamusal alanlarda güneş kremi dağıtım noktaları kurulacak.

Bu uygulamanın amacı, herkesin güneş korumasına erişebilmesini ve yüksek maliyet gibi olumsuz etkenlerden etkilenmemesini sağlamaktır. Hollandalı yetkililer, kampanyanın güneş kremi kullanımını sorgulanamaz bir alışkanlık haline getirmeyi ummaktadır.

Cilt kanseri vakalarındaki artış Avrupa genelinde de son 20 yılda önemli ölçüde gözlemlenmektedir. Federal İstatistik Ofisi’ne göre, komşu ülke Almanya’da cilt kanserinden ölümler 2001 yılına göre %55 artmıştır.

Hafta sonunda Avrupa’nın orta kesimlerinde görülen yüksek sıcaklıkların önümüzdeki haftalarda da devam etmesi beklenirken, uzmanlar cilt kanseri vakalarında ciddi bir azalma sağlanmasıyla önemli sağlık tasarruflarının yapılabileceğini düşünmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz