24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Chris Fearne, Malta’nın ABD aşı sertifikasını pazartesi günü tanınacağını doğruladı

17 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Malta’nın 19 Temmuz Pazartesi gününden itibaren ABD CDC COVID-19 Aşı Kayıt Kartını aşı kanıtı olarak tanımaya başlayacağını doğruladı.

Fearne, “Sağlık ve Turizm Yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri CDC COVID-19 Aşı Kayıt Kartının doğrulanması için teknik düzenlemelere devam ediyor” dedi.

“ 19 Temmuz 2021 Pazartesi gününden itibaren Malta, EMA onaylı bir aşıya (tam kurs ve son dozdan 14 gün sonra) sahip Birleşik Devletler CDC COVID-19 Aşı Kayıt Kartını geçerli bir aşı sertifikası olarak tanıyacaktır.”

” 1 Ağustos 2021’den itibaren, Amerika Birleşik Devletleri CDC COVID-19 Aşı Kayıt Kartının geçerli bir aşı sertifikası olarak kabul edilebilmesi için belirli bir uygulama aracılığıyla doğrulanması gerekecektir. ”

” Bu doğrulama uygulamasıyla ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde yayınlanacak.”

Bu, CDC tarafından verilen bir aşı kartı sunan Malta’ya seyahat edenlerin, ABD ‘koyu kırmızı’ listeye düşmediği sürece iki hafta boyunca karantinadan kaçınabilecekleri anlamına gelecektir. Şu anda Malta, aşı kanıtı olarak yalnızca AB ve Birleşik Krallık sertifikalarını kabul etmektedir.

Kaynak Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz