16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Cezaevine uyuşturucu sağlayan sanığa 18 ay hapis cezası!

1 Kasım 2022

Hamrun’da yaşayan 47 yaşındaki Christopher Schembri, mahkumlara verilmek üzere gardiyana uyuşturucu vermekten suçlu bulunarak 18 ay hepis cezası ve 1.500 Euro para cezasına mahkum edildi.

Malta’da gardiyanları kullanarak cezaevinde yatan mahkumlara uyuşturucu vermekle suçlanan davada karar çıktı. Sanık Christopher Schembri, 26 Temmuz 2005 tarihi ve daha önceki aylarda uyuşturucu kaçakçılığı yapmak ve uyuşturucu kaçakçılığı amacıyla başkalarıyla ilişki kurmakla suçlandı.

Gardiyan Raymond Gerada’nın üzerinde meslektaşlarının yaptığı aramada eroin olduğu oraya çıkan plastik torba bulunması üzerine başlatılan soruşturmada 12 yılık gardiyan Gereda, daha önce cezaevinde kaldığı ve aynı zamanda cezaevinde yatan bir adamın kızıyla evli olduğunu aktardı.

Bu durumdan dolayı kendisine yaklaştıklarını anlatan Gereda, Schembri’nin kendisine plastik bir poşet verdiğini ve iletmesini istediğini söyledi. Gereda, tam olarak ne tür olduğunu bilmese de uyuşturucu olduğunu düşündüğünü itiraf etti. Para aldığını veya herhangi bir para vaat edildiğini reddeden Gereda dava ile ilgili yargılanmakta olduğunu belirtti.

Yargıç Galea Sciberras, delilleri dinledikten sonra, Gerada’nın anlatımlarına inandığını, sanığın, babasına verilsin diye uyuşturucuları verdiğine dikkat çekti.

Schembri’nin geçmişinde hırsızlık, mala zarar verme, silah taşıma ve hafif yaralanmalara neden olma gibi çeşitli suçlardan kaydı olduğunu değerlendiren Yargıç Siciberras, sanığı 18 ay hapis ve 1.500 Euro para cezasına çarptırdı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz