20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Cassola, von der Leyen’den Malta’yı Emisyon Ticaret Sistemi’nden Muaf Tutmasını İstiyor

Bağımsız Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı Arnold Cassola, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e, Malta’nın Gıda ve İlaçlar açısından Emisyon Ticaret Sistemi’nden (ETS) muaf tutulmasını talep etti.

ETS, Avrupa’nın iklim tarafsızlığına ulaşmak için tasarlanan ‘Fit for 55’ yasalar paketinin bir parçası olarak, denizcilik endüstrisine karbon emisyonlarını dengelemek için bir maliyet getirecek; her seferinde bir AB limanına veya bir AB limanından diğerine seyahat ettiklerinde.

Avrupa, 2030’a kadar sera gazı emisyonlarını 1990 seviyelerine göre en az %55 azaltma ve 2050’de karbon tarafsızlığına ulaşma taahhüdünde bulunmuştur.

Cassola yazdığı gibi, “Bu emisyon vergisinin arkasındaki amaç asil bir amaç olsa da, Malta’daki nüfusumuz üzerinde ciddi etkilere neden olacak, çünkü her beş kişiden biri yoksulluk riski altında, çünkü fiyatlar aniden %40’a kadar artma riski taşıyor.”

Haziran ayındaki AP seçimleri için bağımsız aday, Malta’nın trenle anakaraya ulaşım imkanı olmayan iki AB ülkesinden biri olduğunu ve bu coğrafi durumun adaları cezalandırmaması gerektiğini belirtti.

“Ve AB kurumlarına durumun ciddiyetini yeterince vurgulayamayan siyasi liderlerimizin beceriksizliği için de cezalandırılmamalıyız,” diye sert çıktı.

Malta’nın EMS vergisinden muaf tutulmasını talep ederken, Cassola, AB’nin Malta ve Kıbrıs’a gönderilen ve bu tarifeden muaf olması gereken daha fazla temel ürünü belirlemesi gerektiğini belirtti.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz