12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Cadılar Bayramı tatilinde çocuklar için öneriler

27 Ekim 2021- Sevim Bakar/Malta

29 Ekim’de Cadılar Bayramı kutlamasından sonra 4 Kasım’a kadar ara veren okullar sebebiyle çocuklarınızla ailece gidebileceğiniz yerleri ve yapabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik. Hava durumu ise Cumartesi ve Pazar yağışlı, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yağmur yok.

  • Kuş Parkı-Bird Park Malta, Burmarrad

Burmarrad’da yer alan Bird Park’ın içinde 200 civarında kuş türü ve diğer hayvanlardan bulunmaktadır. Flamingolar, pelikanlar, kuğular, leylekler, baykuşlar, turnalar, papağanlar ve dünyanın dört bir yanından diğer birçok şaşırtıcı kuş, çeşitli dost canlısı memeliler ve sürüngenlerle dolu park halka açıktır.  Ziyaretçiler vahşi yaşamla etkileşime girerken aynı zamanda kuş tüyü döngüleri, uçuş, yetişme ortamı, görüntüler, şarkı ve çağrılar, bölge ve çift oluşumu, yuvalar ve yumurtalar, göç ve çok daha fazlası hakkında da bilgi sahibi olabiliyor.

Tesisler arasında bir kafe ve tuvalet bulunmaktadır.

Çalışma saatleri; Pazartesi günleri kapalı, diğer günler 10:00 ile 15:00 arası açık.

Ücretler: Çocuklar 5 €, Yetişkinler ve Gençler 8 €.

  • Temel Reis Köyü-Popeye Village, Mellieha

1980 yılında Popeye-Temel Reis müzikali için film seti olarak kurulan köy daha sonra turistlerin ilgisini çeken önemli bir turistik yer halinde. Eğlenceli aktivitelerle dolu olan köy tüm yıl boyunca açık.

Temel Reis Köyü için Cadılar Bayramı başlıyor!!! Adanın en ürkütücü Çocuk Cadılar Bayramı etkinliği için bu yıl 29 Ekim ile 3 Kasım arasında tüm ailenin eğlenmesi için Popeye Village’ı ziyaret ederek bu Cadılar Bayramı’nda ürkütücü eğlenceye katılabilirsiniz.  Toplam 6 oyun ya da oyun evinde canavarlarla yüzleşmeye cesaret edin, hayaletimsi Perili Ev’den geçme cesaretine sahip olmaya çalışın ve şimdiye kadar taşınan en büyük #dans gösterisi yaratıklarına tanık olun.

Her gün 10.30 – 17.30 saatleri arasında açık ve çocuklara kostümlerini giymeleri tavsiye edilir.

Bilet fiyatları: Yetişkinler 15,00 €, Çocuklar (3 – 12 yaş): 12,50 €- Hallowen tarifesi

  • ESPLORA- Bilim Müzesi, Kalkara

Esplora, Malta’nın Etkileşimli Bilim Merkezi; her yaş grubundan ziyaretçiye uygun bir eğitim ve eğlence tesisidir.

Mekânların dikkatli tasarımı boyunca ziyaretçiler, bilimin günlük yaşamlarındaki uygunluğunu ve varlığını görebilirler. Esplora, ziyaretçilerine bir dizi uygulamalı deneyim ve fenomenlerle ilgili sergiler aracılığıyla bilimi kendi hızlarında keşfetme ve anlama fırsatı sunuyor.

Esplora’daki özellikler arasında Planetaryum, Açık Hava Macera Deneyimi, Aktivite Merkezi ve her yaş ve ilgi alanına hitap eden interaktif sergi salonları bulunmaktadır.

Bilim merkezi Cadılar Bayramı döneminde mezar taşları, örümcek ağları ve balkabaklarıyla dolu ürkütücü bir diyara dönüşecek. Diseksiyon odasında insan vücudunu ve neyden yapıldığını araştırabilir ve çeşitli büyüleyici deneylerle kimyanın harikalarını sergileyecekleri İksir Dersinde eğlenebilirsiniz.

Esplora’nın saat 10:00 ile 18:00 arasında uzatılmış özel açılış saatlerine sahip olacağı bu Cadılar Bayramı temalı etkinliklere 30 Ekim Cumartesi ile 3 Kasım Çarşamba arasında katılabilirsiniz.

Ücretler: Yetişkinler 6 € (planetaryum gösterisi için +2 €),  Çocuklar (5-11 yaş) 4,00 € (planetaryum gösterisi için +1 €)

Pazartesi ve Salı günleri kapalı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09:00 ile 15:00 arasında açık, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10:00 ile 18:00 saatleri arası açık.

  • Malta Ulusal Akvaryumu-National Aquarium, St.Paul’s Bay

41 tank ve 100’den fazla farklı tür ile akvaryum, diğerlerinin yanı sıra Akdeniz balıklarını, sürüngenleri, amfibileri ve böcekleri içerir. Çocuklar için deniz temalı bir açık hava oyun alanının yanı sıra güzel St. Paul Adası’na bakan meydanda içecekler sunan bir kafe de mevcuttur.

Akvaryumun ana tankında siyah uçlu köpekbalıkları, zebra köpekbalıkları, leopar köpekbalıkları, bambu köpekbalıkları, vatozlar, yılan balıkları ve diğer egzotik türler dahil Hint-Pasifik Okyanusu’ndan türler bulunur. Ana tank yaklaşık 12 metre çapındadır ve ziyaretçilerin balıkları çok daha yakın bir mesafeden deneyimlemelerini sağlayan içinden geçmeli bir tünele sahiptir.

Çalışma saatleri: Her gün saat 10:00 ile 20:00 arası açık.

Ücretler: Yetişkin €13.90, Çocuk (4-12 yaş arası) €7.00 (4 yaş altı ücretsiz), Yaşlılar (60 yaş üstü) €11.90

  • Mediterraneo Deniz Parkı-Marine Park,Naxxar

Mediterraneo Deniz Parkı, 1997’den beri adanın en büyük eğlence ve eğitim merkezlerinden biri olmuştur. Deniz aslanları ve yunusların yanı sıra papağanlar ve sürüngenler de dahil olmak üzere çeşitli deniz canlılarına ev sahipliği yapan Mediterraneo, çocuklar için eğitim programları yürütür ve hayvanlarla etkileşim de sunar.

Çalışma saatleri: Pazartesi ve Salı günleri kapalı. Diğer günler saat 10:00 ile 16:00 saatleri arası açık.  Ara tatiller vesilesiyle Mediterraneo, 1 Kasım 2021 Pazartesi ile 3 Kasım 2021 Çarşamba arası açık olacak ve 4 ve 5 Kasım Perşembe ve Cuma günleri kapanacak, daha sonra 6 ve 7 Kasım 2021 Cumartesi ve Pazar günleri tekrar açılacak Çarşamba’dan Pazar’a normal açılış programına dönecektir.

Parkın içine evcil hayvan veya yiyecek girmesine izin verilmemektedir.

Fiyat: Yetişkinler 15,90 € , Çocuklar (4-12 yaş) Papağan, Deniz Aslanı ve Yunus sunumları dahil 9,90 €

  • Playmobil Eğlence Parkı-Fun Park ,Hal Far Birżebbuġa

Eğlence Parkı ziyareti, en yeni setlerle dolu iş istasyonlarında saatlerce eğlence sunacak ve çocukların hayal gücünün hayata geçmesini sağlayacaktır. Tesis bünyesindeki bir kafe ve tuvaletler, dışarıdaki kum çukuru ve su alanı ile birlikte tesisleri tamamlayarak ziyaretinizin keyfini çıkarmanız için size zaman tanır.

Çalışma saatleri: Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10:00 ile 16:00 arası açık.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10:00 ile 18:00 arası açık.

Ücretler: Cuma-Pazar ve Resmi Tatiller: Çocuk (1-12 yaş): 5 €, Yetişkin (12+): 3 €

Pazartesi-Perşembe: Çocuklar ve Yetişkinler: 3 €

  • Velocity Trambolin Parkı-Trampoline Park, Hal Tarxien

Malta’nın tek trambolin parkı olan Velocity Malta, atlama serbest bölgesi, takla pisti ve dev hava yastığı ile çocukları eğlendiriyor.

Çalışma saatleri: Pazartesi – Pazar: 11:00 – 19:00

Cumartesi ve Pazar Otizm saati: 10:00

Ücretler:  1. saat: 10 €,  2. saat: 5 €  Atlama çorapları: 2 €

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz