12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Bugün Malta’da elektrik kesintisi yapılacak şehirler

Elektrik Kesintileri Nedeniyle Malta’da Sıkıntılı Geceler

Çeşitli bölgelerde yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşları art arda elektriksiz geceler geçirmeye zorluyor. Enemalta, elektrik dağıtım sisteminin aşırı sıcaklıklardan etkilenmesinin neden olduğunu ve bazı evlerin birkaç gün üst üste elektriksiz kaldığını açıklıyor.

Enemalta’nın CEO’su Jonathan Cardona, talebin rekor seviyelere ulaştığını kabul ederken, kesintilerin yüksek sıcaklıkları suçlayarak hasarlı ekipmandan kaynaklandığını iddia ediyor.

Mdina, Mosta, Mtarfa, Rabat, Birkirkara, Msida, Santa Venera, Luqa, Qormi, Żebbuġ, Siġġiewi, Birżebbuġa, Safi ve Żurrieq gibi bölgelerde devam eden elektrik kesintileri, Malta’nın bu yıl yaşadığı en sıcak döneminde birçok kişinin zorlu bir süreçle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Enemalta, elektrik kesintilerinin cihazlara zarar verdiği durumları inceleyerek sadece bu durumda tazminat ödemesi yapacaklarını belirtiyor. Ancak binlerce evin dondurucuda çözülen yiyecekleri atmak zorunda kalacağı bir dönemde, birçok vatandaş bu açıklamadan hayal kırıklığına uğruyor.

Enemalta tarafından yapılan açıklamada, gece boyunca farklı bölgelerde toplamda yedi ayrı arızanın meydana geldiği ve bunların çoğunun yer altı kablolarında gerçekleştiği ifade ediliyor. Onarım çalışmalarının arızanın yerini tespit etmeyi ve hasarlı kablo üzerinde çalışmaya başlamadan önce hendek kazılmasını içerdiği belirtiliyor.

Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde alternatif kabloların kullanılmasıyla birkaç durumda arzın hızlı bir şekilde geri verildiği ifade ediliyor.

Bugün elektrik kesintilerinin yaşanacağı şehirler şunlardır:

– Iz-Zurrieq: 21 Temmuz 2023, 06:30 – 12:00

– San Giljan: 21 Temmuz 2023, 07:00 – 12:00

– Ta’ Sannat: 21 Temmuz 2023, 08:30 – 12:00

– San Pawl il-Bahar: 21 Temmuz 2023, 07:00 – 10:00

– Haz-Zabbar: 21 Temmuz 2023, 07:00 – 11:30

Elektrik kesintileriyle mücadelede gece boyunca 40 Enemalta mühendisi ve teknisyeninin yanı sıra sözleşmeli işçilerin de çalıştığı belirtiliyor. Durum, Malta halkının elektrik sıkıntısının ne kadar süreceği ve ne gibi önlemler alınacağı konusunda merakla beklemesine neden oluyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz