18.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Türk Pasaportu Dünya Endeksinde Yükseldi: “En Güçlü Pasaportlar” Listesinde 51. Sırada

Son üç aylık Henley Pasaport Endeksi güncellemesine göre Türk pasaportu, üç sıra yükselerek “dünyanın en güçlü pasaportları” arasında 51. sırayı aldı.

Güncellenen endeks, pasaport sahiplerinin vizesiz gidebileceği ülke sayısına göre sıralamada Türkiye’nin yükselişini gösterdi.

Henley Passport Index verilerini değerlendiren Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 1 Ocak 2023 tarihli endekste Türkiye’nin daha önce 54. sırada olduğunu açıkladı. Yeni güncellemeyle Türk pasaportuyla vizesiz girilebilen ülke sayısının 114’e çıktığını belirten Demirel, Japon pasaportunun son beş yıldır birincilikten üçüncü sıraya gerilediğini ve Singapur pasaportunun 192 ülkeye vizesiz girişle dünyanın en güçlü pasaportu olduğunu söyledi.

Endekse göre Almanya, İtalya ve İspanya 190 ülkeye vizesiz girişle ikinci sırada yer alırken, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Lüksemburg, Güney Kore ve İsveç de Japonya ile birlikte 189 ülkeye vizesiz girişle üçüncü sırada yer aldı. Türk pasaportunun yükselişi, Türk vatandaşları için uluslararası seyahatlerde daha fazla kolaylık sağlayarak sevinçle karşılandı.

Kaynak: Henley Passport Index

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz