22.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Buġibba’da Sağlık Merkezi Planlarındaki Değişiklik Ağaçları Kesilmekten Kurtarıyor

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Buġibba’da planlanan bölgesel sağlık merkezi projelerinde, sahadaki 10 ağacı koruyacak şekilde değişiklik yapılacağını açıkladı. Birdlife Malta’nın ağaçların kaldırılması konusundaki endişeleri üzerine yapılan revizyonlar, Tıbbi Hizmetler Vakfı ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıktı.

Proje şu anda Planlama Otoritesi ve Çevre ve Kaynaklar Otoritesi tarafından değerlendirme aşamasında bulunuyor. Birdlife Malta’nın müdahalesiyle birlikte, planlarda yapılan küçük değişikliklerle 10 ağacın tamamı korunacak.

Fearne, değişikliklerin ağaçları koruma altına alırken modern sağlık tesislerini de beraberinde getireceğini vurgulayarak, merkezin mükemmel sağlık hizmetleri sunma hedefine ulaşacağını belirtti.

Kuzey Merkezi, 2024’te Güney Bölge Merkezi ile birlikte açılacak ve toplumda 7/24 ayakta tedavi sağlık hizmetleri sunacak. Diş hekimliği, kardiyoloji, günlük bakım cerrahisi gibi uzmanlık hizmetleri sunacak merkezler, toplumdaki diğer sağlık merkezlerine destek olacak.

Proje, Mater Dei Hastanesi’ndeki yükü hafifletmeyi ve bekleme sürelerini azaltmayı hedefliyor. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra acil durum hizmetleri, danışmanlık, fizyoterapi ve farmasötik hizmetler de sunulacak.

Kuzey Merkezi’nin hizmet verdiği bölgede yaklaşık 205.000 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Site, 14.200 metrekarelik bir alanı kapsamakta olup kültürel miras açısından önem taşıyan bazı yapıları içermektedir. Bu yapılar şu anda planlanmamış olsa da, askeri mirasın bir parçası olarak kabul edilmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz