25.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Bu hafta neler oldu?

22 Kasım 2020 / Malta

Yunanistan  genç girişimcilere ve ülkesine dönmek isteyen Yunan vatandaşlarına yeni bir vergi fırsatı sunuyor. Yeni çıkacak olan vergi muafiyetine göre Ocak 2021’den itibaren Yunanistan’da herhangi bir iş kolunda iş bulup gelmek isteyen ya da kendi işini kurmak isteyen serbest meslek erbabı, millliyet fark etmeksizin herkes, 7 yıl boyunca sadece maaşlarının yarısı için vergi ödeyecek.

Almanya merkezli BioNTech firmasının geliştirdiği aşının çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu. BioNTech firmasının kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin verdiği bilgilere göre aşının, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden “acil kullanım izni” alabilirlerse aralık ayının ortasında hazır olacağını ve fiyatının 31 € olacağını açıkladılar.

BioNTech firmasının ardından ABD merkezli ilaç şirketi Moderna‘da geliştirdiği aşısının faz-3 deneylerinde başarılı olduğunu açıkladı. Moderna’nın verdiği bilgilere göre geliştirdikleri COVID-19 aşısı yüzde 95 başarı gösterdi.

Malta School of Music, diğer adıyla Mikiel Anton Vassalli Müzik Koleji, pandemi durumundan dolayı, bir üst seviyeye (MQF 5) geçmeye hak kazanan öğrencilerine diplomalarını “Blockchain” üzerinden gönderecek. Öğrencilere diplomaları blockchain üzerinden dijital olarak, daha sonra ise basılı olarak verilecek. Her iki diplomaya da mezuniyet tarihleri 20 Kasım 2020 olarak işlenecek.

Marsa’da yapımı tamamlanan 7 köprülü kavşak projesi bu hafta trafiğe açıldı. Projeyi üstlenen firma ise çalışanlarının tamamı Türk olan Maltalı SHINING STAR Infrastructure & Construction Co. Ltd.

İstanbul’da 9 yıl aradan sonra Grand Prix yarışı düzenlendi. Seneler sonra düzenlenen İstanbul ayağının galibi Hamilton oldu. Hamilton bu şampiyonluğu ile 7. şampiyonluğuna ulaşırken, Formula 1’in efsane pilotlarından Michael Schumacher ile şampiyonluk sayılarını eşitledi.

17 Kasım günü Malta’da toplam vaka sayısı 8 bini geçti. 17 Kasım’a kadar tespit edilen 8 bin 137 vakanın 2 bin 151’i aktif vaka.

Vodafone Malta, Monaco Telecom’a satıldı. Bundan sonra “Epic” adıyla piyasada olacak. Vodafone Malta’nın, adadaki operasyonlarını Monako Prensliği ve NJJ Holding’in sahibi Fransız milyarder Xavier Niel satın aldı.

Türkiye’de yeni koronavirüs önlemleri açıklandı. Kısmi dışarı çıkma yasağı yeniden geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, aralık ayında yapılcak AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yaptırımların konuşulacağını açıkladı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz