14.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

BM, Rusya ve Ukrayna’dan önce Türkiye’yi ziyaret edecek

24 Nisan 2022

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Moskova ve Kiev’e gitmeden önce Türkiye’yi ziyaret edecek. Zelensky, Guterres’i Ukrayna’dan önce Rusya’yı ziyaret edecek olması nedeniyle eleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği açıklandı.

Guterres’in bu ziyaret sonrası Salı günü Moskova’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir “çalışma yemeği” yiyecek.

Rusya’nın ardından Genel Sekreter Guterres’in Perşembe günü Kiev’de olacağı ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüşeceği ifade edildi.

Türkiye, savaş sırasında Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk çabalarındı bulundu iki taraf arasında barış görüşmelerine de ev sahipliği yaptı.

BM’nin Ukrayna’dan önce Rusya’yı ziyaret etme kararı Zelensky tarafından eleştirildi.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da savaş var, Moskova sokaklarında ceset yok. Önce Ukrayna’ya gitmek, oradaki insanları, işgalin sonuçlarını görmek mantıklı olur” dedi.

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz