17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Birkirkara’da Geçmişin Işığında Demiryolu Müzesi Açıldı

Birkirkara’nın eski demiryolu istasyonu, geçtiğimiz Pazar günü resmi olarak açılan Demiryolu Müzesi’ne dönüştü. AB fonları da dahil olmak üzere Birkirkara yerel konseyi tarafından sağlanan fonlarla inşa edilen müze, Malta Demiryolu’nun beş on yıllık tarihine odaklanıyor ve Malta Demiryolu Vakfı tarafından yönetilecek.

Cumhurbaşkanı George Vella ve Başpiskopos Charles Scicluna’nın katıldığı törenle açılan Birchircara Demiryolu İstasyonu Müzesi, adını istasyonun ana kapısında belirgin şekilde yer alan Birkirkara’nın eski yazımından alıyor.

1883’te açılan Malta Demiryolu, Valletta’dan Mdina’ya uzanan 11 km’lik tek bir hatla Malta adasında inşa edilen tek demiryolu idi. İki şehir arasındaki seyahat süresini üç saatten yarım saate indiren bu demiryolu, 20. yüzyılın başındaki rekabetle sona erdi. 1931’de faaliyetini durdurana kadar tramvaylar ve otobüslerin tanıtılmasıyla gerileme yaşandı.

Güzergahın büyük bir kısmı Malta’nın yol ağına dahil edilse de, bazı istisnalar var. İmkânsızlıklar nedeniyle yok olan istasyon binaları arasında Hamrun’daki İmakülat Konsepsiyon Kilisesi bulunuyor. Ancak günümüze ulaşan çeşitli istasyonlar arasında Birkirkara istasyonu ve Ġnien l-Istazzjon halk bahçesinin merkezinde yer alan Malta Demiryolu’nun tek kalan vagonu bulunuyor.

Attard, kendi Ġnien l-Istazzjon’una ev sahipliği yapıyor, ancak istasyon binası II. Dünya Savaşı sırasında yok oldu. Ancak, aynı oranlara sahip yeni bir yapı inşa edilerek kültür merkezi olarak kullanılacak. Bu müze, Malta’nın demiryolu geçmişine ışık tutarak ziyaretçilere tarihle dolu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: The Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz