16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Birkirkara Yerel Konseyi bakım evi projesine itiraz etti

Erol Berzan Şahin

2 Ağustos 2022

Birkirkara Yerel Konseyi, 407 yaşında olan tarihi Wignacourt su kemerlerinin 6 metre yakınında yapımı planlanan bakım evi projesine itiraz etti.

Konsey, eski Albatross Hotelin yerine yapılacak olan bakım evi için, kazı çalışmasının yerin 4 kat altına inmesinden dolayı  tarihi Wignacourt su kemerlerinin  zarar göreceği uyarısını yaptı.

Bölgenin imar standartlarına göre bir yapının 13,5 metre yüksekliğe sahip olması gerekirken, bakım evlerindeki sınırın 22 metreye ulaştığına dikkat çeken yerel konsey bu  durumunun 1. Derece Tarihi Koruma statüsüne sahip tarihi su kemerlerinin ve bölgenin silüetini tamamen olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Bakım evinin çevredeki yapılara göre daha yüksek olmasına dikkat çeken Kültürel Miras Müfettişliği de otelin yıkılması hakkında bir itirazları olmadığını ancak kültürel mirasın söz konusu olduğunu belirterek projeye itiraz etmişti.

407 yıllık tarihi Wignacourt su kemeri, Dingli ve Rabat’taki kaynaklardan Valetta’ya su taşımak için Saint John Şövalyeleri tarafından yaptırılmış ve 1615’ten  20. yüzyıla kadar kullanımda kalmış, kültürel miras özelliğinden dolayı 1. sınıf anıt statüsündedir.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz