18.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Biri Türk üç sanatçının ortak sergisi dün akşam açıldı!

Elif Ören / 24 Eylül 2022

Malta’da yaşayan Türk sanatçı Ebru Çınar Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu üç sanatçının ortak yeni sergisi Thread dün akşam (23 Eylül 2022) Il-Kamra ta’ Fuq’ta sanatseverlere kapısını açtı.

Dün akşam açılan ve üç hafta boyunca devam edecek olan Thread adındaki bu sergi, Malta’da yaşayan birçok Türk ve sanatsever Maltalıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Malta’da yaşayan fotoğraf sanatçısı İmren Rahbay’ın fotoğrafları üzerine nakış işlediği birbirinden değerli eserlerinden özel bir seçkiyle hazırladığı sergide sanatseverlerle buluşan Ebru Çınar Erdoğan, ustalığı nakış sanatına ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Kerem Kıratlı’nın ilgisine karşı memnuniyetini dile getiren Ebru Çınar Erdoğan Malta Haber okurları için şöyle konuştu:

“Kültürümüzün en önemli sanatlarından biri olan nakışı modern sanatlarla sentezleyerek yaşatıp özellikle de yurt dışında tanıtma imkanı bulabildiğim için gururluyum. Başta Valetta Büyükelçisi Kerem Kıratlı Beyefendi’ye ve tüm konsolosluk çalışanlarına, ilgileri ve sergiye göndermiş oldukları zarif bir çiçekle beni onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Sergi için hissettiğim heyecan ve karşılaştığım yoğun ilginin mutluluğuna denk bir sevinç yaşadım. Sayın Büyükelçi’yi ilk fırsatta ziyaret edip bizzat teşekkür etmek istiyorum. Sergiye Maltalılar kadar Türkler de geldiler. Bu ilgi benim için paha biçilemez. İlerleyen günlerde farklı proje ve sergilerim olacak. Buradan ilgi gösteren tüm Malta Haber okurlarını teşekkür ediyorum. Bir sonraki çalışmalarda daha fazla sanatsever Türkler ile karşılaşmayı diliyorum. ”

Ebru Çınar Erdoğan’a @byebrucinar Instagram hesabında ulaşabilirsiniz.

Sanatçı ile daha önce Malta Haber okurları için yapmış olduğumuz söyleşinin linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz