25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Birgu’da 15 Nisan’da çiftçi pazarı açılıyor!

5 Nisan 2023

Maltalı çiftçiler ve balıkçıların taze ürünlerini sunduğu çiftçi pazarı Ta Qali’deki 12 yıllık başarısının ardından daha fazla insana ulaşabilmek için Birgu’da da açılacak.

Birgu’da 15 Nisan’dan itibaren açılacak çiftçi pazarını bir basın toplantısı ile duyuran Gıda Ajansı (Food Agency) CEO’su Brian Vella geçmişte böyle bir pazarın kurulması girişimleri olduğunu ancak bunun kök salmadığını söyledi.

Ta Qali’deki çiftçi pazarının başarısını ada genelinde daha çok insana ulaştırabilme planlarında örnek alarak geçmişte neyin yanlış gittiğinin değerlendirildiğini ve bu pazarın yanı sıra gelecekteki diğer pazarlar için bir plan oluşturduklarını belirten CEOVella, bu pazarların sürdürülebilir olması için ajansın tam desteğine sahip olacağını da bildirdi.

Ta Qali’deki pazarın 12 yıllık başarısının ada geneline yayılması planı ile Maltalı çiftçiler ve balıkçılar ürünlerini halka daha kolay ulaştırabileceğine ve üreticilerin destekleneceğine vurgu yapan Tarım Balıkçılık ve Hayvan Hakları Bakanı Anton Refalo da hükümetin tüketicilere daha iyi ürünler sunup çiftçi pazarlarına yatırım yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz