19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Birgu festivalinde yarın gece şehir tüm ışıklarını kapatacak!

7 Ekim 2022

Malta’nın en eski ve tarihi şehirlerinden biri olan Birgu’da şehrin sokaklarında tüm ışıkların kapatılarak mumla aydınlanacağı yılın en ilgi çekici festivali bugün başlıyor.

Malta’nın Vittoriosa olarak da bilinen tarihi şehri Birgu’da bugün başlayacak festival için hafta sonunuzu ayırmaktan pişman olmayacağınız etkinlikler sizi bekliyor.

Birgu Yerel Konseyi tarafından Turizm Otoritesi ve sponsorlar desteğiyle düzenlenen festival 7-8-9 Ekim’de Birgu’da tüm sokakları müzik, eğlence, canlandırmalar ve daha bir çok çeşitlilikte oyunlarla herkese hitap ediyor.

Şehrin her yerinde biberlerle süslenecek festivalin ikinci günü olan 8 Ekim Cumartesi günü (yarın) ise şehir bir geceliğine tüm ışıklarını kapatarak mumla aydınlanacak.

St. John Şövalyeleri’nin Malta’daki ilk evi Vittoriosa’nın tarihi mirasına ilgi uyandırma ve teşvik etmeyi amaçlayan festival Birgu’nun tarihi ve mimari güzelliğini vurgulama amacıyla başlamış ancak yıllar içinde tarihi şehrin dar ve dolambaçlı sokaklarında bir ulusal etkinliğe ulaştı.

Festivalde tarihi canlandırmalar, indirimli müze girişleri kiliseler de dahil olmak üzere diğer ilgi çekici mekanların halka açılacak festivalin öne çıkan özelliklerinden biri de Birgu By Candlelight (Mum ışığında Birgu) gecesi.

Cumartesi günü, bu muhteşem Şehrin tüm sokaklarının ve evlerinin sadece binlerce mumla aydınlatıldığı, şehrin tarihi karakterine çeşitli geleneksel müziklerle birlikte romantik bir hava katan büyülü geceyi festivalde mutlaka yaşamalısınız.

Birgucandles

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz