13.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Bir çok ülke vatandaşı bitmiş pasaport ile Türkiye’ye girebiliyor

21 Haziran 2022

Türkiye’ye Norveç vatandaşlarının kimlikle girebilmesine yönelik anlaşmanın ardından vatandaşlarının kimlikle Türkiye’ye girebilen bir çok ülke olmasının yanında bazı ülkelerin vatandaşlarının pasaportları sona ermiş olsa dahi Türkiye’ye girebildikleri ortaya çıktı.

Türkiye’ye kimlikle girebilen ülkelerin arasında Malta’da dahil toplam 16 ülke bulunuyor. Bu ülkeler, Almanya , Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg Portekiz, Ukrayna, Yunanistan ve Polonya.

Türkiye’ye kimlikle girebilmenin yanı sıra pasaport süreleri bitmiş olsa dahi süresi bitmiş pasaportları  ile bile bazı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye girebildiği ortaya çıktı.

Vatandaşları süresi sona ermiş pasaport ve kimlik kartlarıyla ülkemize girebilen ülkeler Belçika, Fransa İspanya, İsviçre, Lüksemburg, Portekiz son beş yıl içerisinde yitirmiş pasaportla dahi, Almanya son bir yıl içinde biatmiş pasaport, Bulgaristan ise geçerli umuma mahsus pasaport ile Türkiye’ye giriş yapmak hakkına sahip olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz