19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Bernice’nin katledilmesinde yetkililerin ihmali soruşturulacak!

23 Kasım 2022

Kadın cinayeti kurbanı Bernice Cassar’ın polise başvurduğu Mayıs’ta aile içi şiddet raporu almasına rağmen gelecek bir yıl içinde şikayetiyle ilgili bir ceza davasının planlanmadığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Byron Camilleri yetkili olan devlet kurumlarının aile içi şiddet kurbanı olan Bernice Cassar’ın ölümünde ihmalinin olup olmadığının araştırılacağını söyledi.

Bernice ilk olarak Mayıs ayında başvurmuş ve bir rapor verilmiş olmasına rağmen şikayetiyle ilgili gelecek bir yıl içinde bir mahkeme kaydının henüz planlanmadığı belirlendi.

Bernice’nin devlet yetkili kurumlarınca yüzüstü ve korumasız bırakılıp bırakılmadığının araştırılması için Adalet Bakanı Jonathan Attard ile görüştüğünü ifade eden Bakan Camilleri, davayı incelemek ve herhangi bir eksiklik olup olmadığını belirlemek için emekli yargıç Geoffrey Valencia’yı soruşturma için atamakta anlatıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Camilleri “Başarısızlıklar varsa, kimin sorumlu olduğunu ve bunu düzeltmek için ne yapılması gerektiğini bilmek istiyoruz” dedi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz