14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Belçika’da dört kadını öldüren adam, Türkiye’de serbest kaldı!

15 Şubat 2022

Belçika’da dört kadını öldürmekten ömür boyu hapis cezası alan Çallı, cezasının kalan kısmını çekmek için geldiği Türkiye’de serbest bırakıldı. Belçika Adalet Bakanlığı Türkiye’den açıklama istedi.

Belçika’da yaşayan Osman Çamlı, 11 Kasım 2004 gecesi Gent şehrinde yaşayan 25 yaşındaki eşini, 19 yaşındaki hamile kız kardeşini sandalyeye bağlayıp, üzerine kurşun yağdırarak cani bir şekilde katletmişti.

Eşi ve kardeşini öldürdükten sonra Aalst kentine giderek eski eşi ve kayınvalidesi ile evde bulunan bir başka erkeği kurşunlamıştı. Eski eşi ile kayınvalidesi ölürken Belçikalı adam ise ağır yaralanmıştı.

Ömür boyu hapis cezası almıştı

Yakın akrabalık ilişkisinin bulunduğu 4 kadını öldürüp, bir kişiyi de ağır yaraladığı gerekçesi ile ömür boyu mahkûm edilen Osman Çallı, cezasının kalan kısmını çekmek üzere Türkiye’ye iade edilmişti.

BBC’de yer alan habere göre Çallı, Türkiye’de serbest bırakıldı. Belçika Adalet Bakanlığı ise konu ile alakalı Türk makamlarından açıklama talebinde bulundu. Hayatını kaybeden kişilerin yakınları ile mağdur karara tepki gösteriyor.

Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz