15.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Bakan Caruana’dan “Malta nüfusu 17 yılda 800 bine çıkabilir” uyarısı!

4 Haziran 2023

Maliye Bakanı Clyde Caruana yeni bir ekonomik model tasarlanmadığı takdirde ekonominin mevcut hızda büyümeye devam etmesi istendiğinde adanın nüfusunun önümüzdeki 17 yıl içinde 800 bine çıkması gerekeceği konusunda uyardı.

Malta’nın nüfusu son sayıma göre 520 bindir. Nüfus kısmen Malta’nın ekonomisini desteklemek için gelen yabancı işçilerin etkisiyle son yıllarda yaklaşık yüzde 25 arttı.

Malta’nın geçtiğimiz yıllarda elde ettiği ortalama 4.2 oranında büyümeyi sürdürmek için simülasyonlar mevcut modelle devam edildiği durumda Malta’nın nüfusunun 2040 yılında 800 bine çıkması gerektiğini buldu.

Maliye Bakanı Clyde Caruana, yerel ve uluslararası zorluklar karşısında rekabetçi kalmak için ülkenin ekonomik modelini elden geçirmesi gerektiğini savundu.

Yeni bir ekonomik modelin daha az girdi ile daha fazla değer üretmesi ve ülkenin altyapısı üzerinde daha az baskı yapması gerektiği konusunda uyaran Bakan Caruana “Sadece yeniden düşünmemiz ve reform yapmamız gerekmiyor, kendimizi yeniden keşfetmemiz gerekiyor. Sadece reforma değil, yapısal değişime ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz