15.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Bakan Bonnici, esrar reformu ile nelerin değiştiğini anlattı

02 Ocak 2022

Malta’da, kişisel esrar kullanımını suç olmaktan çıkaran ve kişilere 7 grama kadar taşıma izni veren reform ile ilgili eleştirilere yanıt veren Reform Bakanı Owen Bonnici, esrar sektörü için düzenleyici olarak hızlı hareket edeceklerini söyledi.

Eğlence amaçlı esrar kullanmayı suç olmaktan çıkaran yasal düzenleme AB ülkeleri arasında ilk olarak Malta’da yürürlüğe girdi. Bazı çevreler tarafından düzenleyici kurumun fiili olarak kurulmasından önce reformu başlattığı için hükümete eleştiriler geldi.

Reform Bakanı Owen Bonnici, The Malta Independent gazetesinin sorularını yanıtladı. Esrar sektöründe düzenleyici bir otoritenin kurulmasına sıranın geldiğini belirten Bakan Bonnici, hükümet olarak hızlı hareket edeceklerini belirterek, Kanun ile nelerin değiştiğini anlattı.

Esrar reformu ile neler değişti?

Reform ile, 7 grama kadar esrar bulundurmak yasal, hane başına dört bitki ekilebilir, evde 50 grama kadar esrar bulundurulabilir ve artık 7 – 28 gram arası esrar bulundurmak para cezası gerektiren idari bir suça dönüştürüldü.

Adli sicil kaydı olanların sabıka kayıtlarını sildirme hakkı verildi.

Yeni para cezaları getirildi ve mevcut para cezaları, özellikle de esrarın halka açık yerlerde içilmesi ve reşit olmayanların yakınında esrar veya yardımcı ürünlere izin verilmesiyle ilgili olan para cezaları artırıldı.

Sırada “Esrarın Sorumlu Kullanımına İlişkin” yeni Otoritenin kurulması olduğunu söyleyen bakan Bonnici, “Aynı zamanda, kişinin sağlığı için daha sağlıklı seçimler yapması için halkı eğitmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz