29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Avrupalı mobil dolaşıma 10 yıl daha ek ücret ödemeyecek

01 Nisan 2022

Avrupa Parlamentosu, Avrupalıların AB’deki tüm ülkelerde ekstra ücret ödemeden telefonla arama yapma, mesaj gönderme ve mobil verileri kullanmalarını sağlayan “Evde gibi dolaş” uygulamasını 10 yıl uzattı.

Avrupalıların, Avrupa sınırlarında hiçbir ek ücret ödemeden telefonlarını kullanmaya devam etmelerini sağlayan ücretsiz mobil dolaşım programı “Evde gibi dolaş” uygulaması Haziran 2022’de doluyordu.

Avrupa Parlamentosu (AP), 24 Mart’ta Avrupalıların ek ücret ödemeden tarifelerindeki mobil kullanımlarını tüm Avrupa’da kullanmaya devam etme olanağını sağlayan programın 10 yıl uzatılması kararını aldı.

AP, Haziran 2022’de sona erecek olan Avrupalıların hiçbir ek ücret ödemeden telefonlarını kullanabilmelerini sağlayan “Evde gibi dolaş” programının başarılı oldu.

Haziran 2017’de yürürlüğe giren “evde gibi dolaş” programından bugüne kadar 170 milyon Avrupalı faydalandı.

Avrupa’da veri dolaşımında dolaşım ek ücretlerinin kaldırılması ardından önceki yaza kıyasla 2019 yazında mobil veri kullanımı 17 kat artmıştı.
Avrupa Konseyi’nin onayı ile kesinleşecek olan ücretsiz mobil dolaşım programı ile insanlara acil servise ulaşmak için ücretsiz arama yapma, mesat atma, mobil bir uygulama kullanma olanakları da sağlanacak.

AB’nin dijital dönüşüm stratejisinin bir parçası olarak uzatılan program ile Avrupalılar, 27 AB ülkesinin yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç’i de kapsayan Avrupa Ekonomik Alanı’nda mobil kullanımlarını hiçbir ek ücret ödemeden gerçekleştiriyor.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz