23.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa, Temmuz’a kadar sürü bağışıklığı kazanabilir

22 Mart 2021/Asena Bilgiç/2021

Avrupa Birliği’nden bir komisyon üyesi, Avrupa’nın Temmuz ayına kadar COVID-19’a karşı sürü bağışıklığına sahip olabileceğini söyledi, çünkü gelen aşıların kıtanın yavaşlayan aşı dağıtımını hızlandırması bekleniyor.

AB’nin iç pazar komisyon üyesi Thierry Breton, Fransız yayın kuruluşu TF1’e, “Sembolik bir tarih verelim: 14 Temmuz’a kadar kıta genelinde bağışıklık kazanma olasılığımız var,” dedi. “Bu salgını yenmek için tek bir çözüm olduğunu biliyoruz: aşılama. Aşılar geliyor” diye devam etti.

Almanya, Amsterdam, Bulgaristan ve İsviçre’deki virüsün gitgide yayılmasının yanı sıra, Fransa nüfusunun üçte birinden fazlası yeniden karantinaya girdi.

Avrupa’nın ölümcül üçüncü bir enfeksiyon dalgasını önleme savaşı sürerken, kan pıhtısı vakalarından sonra AstraZeneca aşısının kullanımının geçici olarak durdurulması birkaç ülkede aşılama kampanyalarını sekteye uğratmıştı.

Daha sonra birçok ülke Avrupa İlaç Ajansı’nın aşıyı “güvenli ve etkili” bulmasının ardından aşıyı kullanmaya devam etti.

Ancak AstraZeneca, AB’ye ilk çeyrekte söz verdiği 90 milyon dozun yalnızca yüzde 30’unu teslim etti.
Breton, Mart ve Haziran ayları arasında 300 ila 350 milyon doz beklediklerini ve yakında daha fazla aşının geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Şu anda Avrupa’da 55 fabrikanın aşı ürettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz