14.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Komisyonu: Kalıcı oturum başvurularında Maltaca yeterlilik şartı eşitlik ilkesine aykırı

17 Haziran 2021 / Malta

Avrupa Komisyonu, kalıcı oturum izni ve soya bağlı vatandaşlık işlemlerinde uygulanan farklı dil yeterliliği kriterini eşitlik ilkesine aykırı bularak Malta hakkında soruşturma başlattı.

Kalıcı oturum programına başvuran adayların Maltaca MQF Level 2 seviyesinde yeterlilik ibraz etmesi gerekirken, soya dayalı vatandaşlık başvurusunda bulunan adaylar Maltaca ya da İngilizce dillerinden birinde yeterlilik sunabiliyor. Bunu eşitlik ilkesine aykırı bulan Avrupa Komisyonu bir soruşturma başlatarak, 9 Haziran itibariyle resmi tebligatları Malta tarafına yaptı.

Türkiye’nin de dahil olduğu AB dışındaki ülke vatandaşları (Third Country Nations) Malta’da yasal olarak geçirdikleri beşinci yılın sonunda kalıcı oturum iznine başvurabiliyor.

Soya dayalı vatandaşlık başvuru Malta vatandaşı olmayan birinin Maltalı ataları üzerinden yaptığı bir başvuru türü.

Birliğe üye ülkeler oturum şartlarında düzenleme yapmak konsunda serbest olsalar da, düzenlemelerin eşitlik çerçevesinde olması bekleniyor. Malta’nın önünde iki seçenek var şartları her iki başvuru için de eşit düzeye getirmek ya da kalıcı oturum başvurularındaki Maltaca şartını kaldırmak.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz