20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği aşı anlaşmasına uymadığı için AstraZeneca’ya tepkili

AB’nin aşı tedariğindeki gecikmelerinden dolayı AstraZeneca’ya olan tepkisi giderek artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de şirketin İngiltere’ye olan ayrıcalıklı muamelesi.

Avrupa Birliği’nin (AB), aşı tedariğindeki gecikmesinden dolayı AstraZeneca’ya olan tepkisi giderek artıyor.

AB’nin bu tepkisinin ise skynews’ten Adam Parsons’a göre 3 temel nedeni var.

Bu nedenlerin ilki, Avrupa Birliği şirkete önceden bu tarz durumlar için para sağladığını ve şirketin üretim kapasitesini artırabileceğini savunuyor.

İkinci neden ise AB’de aşı tedariği konusunda gecikme yaşarken, İngiltere’nin böyle bir tehdit altında olmaması da gerginliği artırıyor. Avrupa Birliği, İngiltere’ye yapılan bu ayrıcalıklı muameleden şikayetçi.

Parsons’a göre son neden ise, tüm bu olanların AB’nin aşılama politikasını yavaşlatması ve geriye düşürmesine sebep olması.

Karşılaştırma yapmak gerekirse İngiltere nüfusunun yüzde 11’ini aşılamışken AB’de en iyi durumda olan ülke nüfusunun yüzde 5’ini aşılamayı başaran Malta.

Adam Parsons bu durumla ilgili Malta Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chris Fearne ile görüştüğünde Bakan Fearne “Bu bir yarış ancak birbirimize karşı değil virüse karşı bir yarış. Zaman önemli, aşıladığımız sayılar önemli, ancak bunu birlikte yapmamız gerekiyor. Aşı dayanışmasının güçlü bir savunucusuyum. Bu işte birlikteyiz, birbirimizle değil virüsle savaşıyoruz. Ve bir yerde bir pandemi varken her yerde bir pandemi var.” açıklamalarında bulundu.

28 Ocak 2021 / Malta

Kaynak: sky news

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz