13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Amerikalı turistlere kolaylık sağlamayı amaçlayan uygulama karışıklığa yol açıyor

29 Temmuz 2021 / Malta

Amerikalı turistlerin Malta’ya girişlerini kolaylaştırmak için başlatılan VeriFLY uygulamasının, Malta henüz uygulamada listelenmediği için karışıklığa yol açtığı belirtiliyor. Yaşanan bu karışıklığın, ülkeye girişlerde yeni bir yöntemin uygulanacağı 1 Ağustos tarihi öncesinde giderilmemesinin ise zaman darlığından dolayı turistleri zor durumda bırakabileceği düşünülüyor.

Dünya genelinde COVID-19’un Delta varyantının ciddi artış göstermesinin ardından ülkeler, ülkeye giriş çıkış işlemlerinde farklı kısıtlamalara gitmeye başladı. Malta da 1 Ağustos itibariyle ABD’den gelen yolculardan ‘CDC COVID-19 Aşı Kayıt Kartı’ istemeye başlayacak.

Malta Turizm Otoritesi ve VeriFLY arasında 23 Temmuz tarihinde bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmayla, yolculara bir uygulama aracılığıyla sağlık durumlarını doğrulama ve belgelerini düzenleme fırsatı sunularak, ABD’den gelen yolculara ‘kolaylık sağlanması’ amaçlanıyordu.

Ancak 1 Ağustos’a günler kala, Amerika Birleşik Devletleri’nden Malta’ya gelen turistlerin işlemlerini daha da “sorunsuz” hale getirmeyi amaçlayan VeriFLY uygulamasında Malta’nın henüz yer almıyor olması, turistlerin daha sıkıntılı bir süreç yaşamalarına neden olabilir.

Çünkü Malta henüz listede yer almadığı için Amerikalı turistler, Malta’ya girmek için neler gerektiğini veya hangi belgelerin zorunlu ve geçerli olduğunu kontrol edemiyor.

VeriFLY uygulamasında Malta listelenmiyor

Anlaşmanın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen Malta’nın henüz bu uygulamada listelenmemesi, yolcuların Malta’ya giriş için gereken belge ve zorunlulukları kontrol edememesi anlamına geliyor.

Bir yetkili, Lovin Malta’ya yaptığı açıklamada Malta’nın uygulamaya 31 Temmuz ile 2 Ağustos arasında ekenmiş olacağını belirtti. Ve uygulamada Ek A başlığı altında belirtilen ülkelerden gelen ve uygulama üzerinden doğru belgeleri sunan yolcuların Malta’ya girişine izin verileceğini kaydetti.

Ancak aşı kartı uygulamasının 1 Ağustos’ta başlayacak olması, Amerikalı turistlere belgelerini hazırlamak için yeterli zaman bırakmıyor. Eğer turistler, bugün itibariyle 4 gün içinde doğru belgeleri hazırlayıp getirmezlerse, Malta’ya geldiklerinde masrafları kendilerine ait olmak üzere 14 gün karantinaya tabi tutulacaklar.

Kaynak Lovin Malta 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz