23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’da vatandaşlık yasası değişiyor çifte vatandaşlık geliyor!

22 Kasım 2022

Almanya hükümeti çifte vatandaşlık konusunda reforma gidiyor. Milyonlarca göçmen ülkelerinin vatandaşlığından çıkmadan Alman vatandaşlığına geçme imkanı sağlayacak tasarı parlamentoya getirilecek.

Vatandaşlık yasasında yapılacak değişiklikle Alman vatandaşlığına başvurmak için Almanya’da 8 yıl ikamet etmiş olma koşulu 5 yıla düşürülecek. Almanya’ya uyum sağlamak konusunda iktisadi ve sosyal bakımdan özel başarı kaydeden göçmenlerin vatandaşlığa geçişi üç yılda olabilecek.

Reformun özellikle Türk vatandaşları açısından getireceği en önemli değişiklik çifte vatandaşlık hakkı oldu. Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişilere yasadan sonra ülkesinin vatandaşlığından çıkması şart koşulmayacak.

Hür Demokrat Parti Parlamento İçişleri Komitesi üyesi Stephan Thomae “Bizimle birlikte yaşayan, dilsel yasal, ekonomik ve kültürel olarak iyi bir şekilde bütünlemiş toplumumuzun başarısı için katkıda bulunan ve sorumluluklarını yerine getiren kişilerin de her türlü haklara sahip olmasını istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz