14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Air Malta çalışanlarının transferinde ‘maaş’ engeli!

13 Haziran 2022

Malta’da krizde olan Air Malta’yı ekonomik olarak kurtarmak için çalışan sayısını yarı yarıya azaltmak planlarında şu ana kadar ilerleme olmadı. Air Malta’da 571 çalışanın başka devlet kurumlarına yerleştirilme planında en büyük engel “maaş” olarak ortaya çıkıyor.

Air Malta personelinin sahip olduğu nispeten iyi maaşlar, hükümetin havayolu çalışanlarını departmanlarına ve diğer kuruluşlara yeniden yerleştirme planında bir engel teşkil ediyor.

Maliye Bakanı Clyde Caruana, ulusal havayolunu kurtarmak için işgücünü yarıya indireceğini duyurmuş ve hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağını şu an aldıkları maaş ve koşullarla başka devlet kurumlarına yerleştirileceğini açıklamıştı.

Havayolunun mühendislik departmanından bir üye, ücretlerdeki fark göz önüne alındığında hükümetin bir sorunla karşılaşacağının başından beri aşikar olduğunu söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir üye, “Uzun yıllardır havayoluyla çalışıyoruz. Mühendislik bölümleri 47 yılda bir kez bile çalışmayı bırakmadı. Bu yüzden maaşlarımız iyi ”diye açıklıyor.

Aynı üye “Bazıları yılda 60 bin Euro, 70 bin hatta 80 bin Euro kazanıyor. Bunları bir devlet dairesindeki bir işin maaşıyla karşılaştırın… çok büyük bir fark var” ifadelerini kullandı.

Yer hizmetleri bölümünde yükleyici olan başka bir havayolu çalışanı, “Nereye taşınırsak taşınalım aynı maaşımızı eve götürme paketi sözü verildi, ancak bu zor görünüyor” dedi.

Sendika konu ile ilgili hükümetle sorunu “ödeme” yaparak çözmek konusunda görüşmeler yapmadığını ve buna niyeti olmadığını da açıklarken hükümet çalışanların kamu kurumlarına transferi konusundaki sorulara henüz yanıt vermedi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz