20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Air Malta çalışanları ile anlaşma sağlandığı bildirildi

04 Şubat 2022

Maliye Bakanı Clyde Caruana, Air Malta çalışanlarının bağlı olduğu birkaç sendika arasındaki görüşmelerin sonuçlandığını ve yüzlerce çalışanın farklı devlet dairelerine nakledilmesiyle ilgili bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Air Malta’yı ekonomik krizden kurtarma planı çerçevesinde hükümet işçilerden başka devlet kurumlarına gönüllü transfer için başvurmalarını istemişti. Toplam 890 çalışan sayısının 420 çalışana indirileceği Air Malta’da, işçilerinin bağlı olduğu sendikalarla bir anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Bir basın toplantısında konuşan Maliye Bakanı Caruana, görüşmelerin dün sona erdiğini ve sendikaların artık bilgileri ilgili üyelerine iletmeye hazır olduğunu açıkladı.

Mücadele eden havayolu şirketini kurtarmak için son bir çabanın parçası olarak hükümet, işçilerden havayolundan gönüllü transfer için başvurmalarını istedi.

Air Malta’nın çalışanlarına verdiği son tarih olan 11 Şubat’ta başka kamu kurumlarına gönüllü transfer isteyen çalışanların sayısında bir artış göreceğini umduğunu belirten Caruana, tüm başvurular yapıldıktan sonra sayıların bir dökümünü vereceğini söyledi.

Caruana, Air Malta’yı kurtarmak için devlet yardımı konusunda  Avrupa Komisyonu ile “titiz” bir çalışma ile müzakerelerin devam ettiğini söyledi ancak daha fazla açıklama yapmadı.

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz