16.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Air Malta çalışan sayısı yarı yarıya düşürülecek

15 Ocak 2021

Air Malta’nın ağır bir krizde olduğunu ve 16 yıldır zarar açıkladığını belirten Maliye Bakanı Clyde Caruana, havayolu şirketinin toplam 890 olan çalışan sayısının yaz sezonuna kadar 420’ye düşürüleceğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu’nun 16 yıldır zarar açıklayan Malta’nın ulusal havayolu şirketi Air Malta’yı kapatmayı önerdiklerini açıklayan Maliye Bakanı Clyde Caruana, geçmişte alınan kararlardan şikayet ederek aldıkları yeni kararları duyurdu.

Bakan Caruana, Air Malta’nın hayatta kalmak için ilkin çalışan sayısında yarı yarıya azaltmaya gidileceğeini  söyledi.

Toplam 890 kişinin çalıştığı Air Malta’da bu sayıyı yaz sezonuna kadar 420-430’a düşürülmesi gerektiğini duyuran Maliye Bakanı Clyde Caruana, Air Malta’nın işgücünü şişirmek için kötü siyasi kararların bedelini ödememesi gerektiğini söyledi.

Çıkartılacak olan 450’den fazla çalışanın diğer devlet dairelerine transfer edilmesi için bir plan yapılacağını da sözlerine ekleyen Caruana, ulusal havayolu şirketinde bir dizi kötü ticari karar için isimlerini belirtmediği seleflerini kınadı.

Bakan Caruana, özellikle, Air Malta’nın Mumbai, New York ve Accra gibi uzak noktalara yeni rotalar açması için eski Turizm Bakanı Konrad Mizzi’nin başkanlığında başlatılan geçmişteki kararları ciddi şekilde eleştirdi.

Air Malta’nın güvenilirliğinin Brüksel’de verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle darbe aldığını, Avrupa Komisyonu’nun şirketi kapatmayı önerdiklerini aktaran Caruana, “Onlara bu karara katılmadığımı hala Air Malta’yı kurtarmak için bir şans olduğuna inandığımı söyledim” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz