18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Adli Sicil Belgesi e-Devlet üzerinden artık 40 dilde alınabilecek!

9 Mayıs 2023

Türkiye vatandaşları e-Devlet üzerinden alabilecekleri Adli Sicil Belgesi’ni bugün itibariyle eklenen 12 dille birlikte artık 40 dilde alabilecek.

İlk başladığında İngilizce, Fransızca, Almanca, Fransızca, İtalyanca dillerinde alınabilen belge daha sonra İspanyolca, Flemenkçe, Danca, Portekizce dillerinde verilmeye başlanmıştı.

Adalet Bakanlığı’nca genişletilen hizmetten artık Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça,  Kazakça,  Kırgızca,  Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde adli sicil belgesi verilmesi hizmeti sunuluyordu.

9 Mayıs Salı günü itibariyle (bugün) hizmet dillerine Karadağca, Lehçe, Macarca, İsveçce, Fince, Çekce, Yunanca, Hintçe, Bengalce, İbranice, Malayca ve Bahasa Edonezce olmak üzere 12 dil daha eklenerek toplam hizmet verilen dil sayısı 40’a yüksedi.

Ayrıca Darice, Farsça ve Urduca dillerinde de adli sicil belgesi verilmesi hizmetine yönelik teknik çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Gazete Oksijen

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz