16.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Ada oyunlarının ikinci gününde Malta 4 altın madalya kazandı

27 Mayıs 2022

Malta, Mallorca’daki COJI Jeux des Îles’in (Ada oyunları) ikinci gününde yüzmede Julienne Woods, Sohpia Allen ve Matthew Stariano ve atletizmde Kareem Chouhal ile dört altın madalya kazandı.

Mallorca’daki “Ada oyunları” yarışmalarındaki madalya sıralamasında Malta yükselmeye devam ediyor. Maltalı sporcular dün atletizm ve yüzmede dört altın madalyanın yanında gümüş ve bronz madalyalarla sıralamada Malta’nın yükselmesini sağladı.

Atletizmde Kareem Chouhal ile altın madalya ile birlikte “gülle atmada” gümüş, “çekiç atış”ta ise bronz madalya kazandı.

200 m serbest stil yüzmede Julienne Woods, 50m kurbağalamada Sophia Allen ve Matthew Satariano da altın madalya kazandı.

Julienne Woods, Sophia Allen, Martina Camilleri ve Zea Caruana Garzia kızlar 4x 100m Bayrak Serbest Stili yarışmasında,  Ella Fenech Attard 200m bireysel karışık yarışta,  Caine Schembri 200m kurbağalamada üç gümüş madalyayı Malta’ya getirdi.

Ada oyunları olimpiyatlarında ikinci günün en çok kazanılan madalyası yüzücüler tarafından alınan 8 bronz madalya oldu.

Genç adalılara yönelik kültürel ve spor işbirliğini teşvik ederek Avrupa ülkeleri arasında sosyal entegrasyon hedefiyle 9-17 yaş arası sporculara açık olan ve 1989 yılından beri yapılan COJI Jeux des İles’e (Ada oyunları) 9 Malta 2004’ten beri katılıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz