17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB’ye girişlerde ücretli form doldurmak zorunlu olacak

25 Haziran 2022

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşları 2023 Mayıs ayından itibaren, AB’ye girişte 7 Euro ücret ödeyerek başvuru formu doldurmak zorunda olacak.

Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS), AB’de “güvenliği artırmak ve bloğa yönelik sağlık tehditlerini önlemeye yardımcı olmak” için AB’ye girişte ücretli başvuru formu doldurulması kuralı getirdi.

AB, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sisteminin (ETIAS) Mayıs 2023’te uygulamaya konulacağını duyurdu.

Avrupa Birliği bölgesine vizesiz seyahat edebilen ülke vatandaşlarının, seyahatleri öncesinde 7 Euro ücretli olan bu formu doldurmalarıyla, AB içinde seyahat etme süreçleri aynı şekilde devam edecek.

Bir ETIAS başvurusu, çevrimiçi olarak yapılabilir ve başvuru sahiplerinin ezici çoğunluğu için birkaç dakika içinde onay verilmesi bekleniyor. AB, çok nadir durumlarda onayın bir ay içinde verileceğini kaydetti.

ETIAS yetkilendirmesi bir kez verildiğinde, üç yıllık süre içinde sınırsız AB girişi için geçerlidir.

AB Bölgesi’ne girişte vatandaşları vizeye ihtiyaç duymadan Schengen Bölgesine seyahat eden 60’tan fazla ülke bulunuyor. Mevcut durumda yapılan bu değişiklik ile AB’ye giriş sürecinin tamamen kontrol  dışında olmaması amaçlanıyor.

AB’de ikamet edenler AB içinde seyahatlerinde bu ücretleri ödemekten muaf tutulurken ABD, İngiltere, Avustralya’dan gelenler dahil Schengen vizesine ihtiyaç duymadan seyahat edenler için zorunlu olacak.

Schengen vizesi ile AB’ye girenler için ise giriş formları zorunlu olmayacak.

Guide Me Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz