19.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

AB Üye Ülkeler Rusya’ya petrol yaptırımında anlaşamadı

17 Mayıs 2022

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasını öngören yeni yaptırım paketinde uzlaşamadı. AB’nin Rusya’da petrol ithalatını tamamen yasaklaması için oy birliği gerekiyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel’de basına yaptığı açıklamada “İşgalin maliyetini tahammül edilemez hale getirene kadar Rusya’ya yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Rusya’ya karşı 6’ncı yaptırım paketini tartışmaya devam ettiklerini belirten Borrell, “Ne yazık ki bugün 6’ncı yaptırım paketini sonuçlandırmak için bir anlaşmaya varmak mümkün olmadı. Bu konu büyükelçiler seviyesinde görüşülmeye devam edilecek. Petrol yasağı konusunda oy birliği zorluğuyla karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı.

AB Komisyonu, yaptırım paketi içeriğinde bazı değişiklikler yapmış, Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya Rusya’dan petrol ithalatında ek süre tanımıştı.

Söz konusu tavizlere rağmen Macaristan hala ikna edilemedi. AB yaptırımlarının yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin oy birliği gerekiyor.

Bloomberg HT

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz