18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı: Türk Vatandaşları AB Vize ve İltica Taleplerinde Önde

AB Komisyonu Türkiye Temsilcisi Meyer-Landrut: “Türkiye AB’ye Vize Başvurusunda Birinci, Türk Vatandaşları İltica Başvurusunda İkinci”

AB Komisyonu Türkiye Temsilcisi olan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Şanlıurfa’da Suriyeli mültecilere yönelik AB Komisyonu’nun desteklediği projeleri incelemek üzere bulunan gazetecilere açıklamalarda bulundu. Meyer-Landrut, soruları yanıtlarken vize sorunları, AİHM kararları, Türkiye-AB ilişkileri ve mülteci meselesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Meyer-Landrut, “Bizim beklentimiz, Avrupa Konseyi ve AİHM kararlarına saygı duyulması ve bu kararların uygulanmasıdır” dedi. Ayrıca, “Türkiye, AB’ye vize başvurusunda dünya genelinde birinci sıradadır” ifadesini kullandı.

“AB içinde bazı üye devletlerde Türkiye vatandaşları, iltica başvurusu yapan ikinci büyük grup oluşturuyor” diyen Meyer-Landrut, Türkiye’nin göçmenler konusunda istisnai bir rol oynadığını ve yeni yardım paketlerinin yolda olduğunu belirtti.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Şanlıurfa’da AB Komisyonu’nun desteklediği projeleri yerinde inceledi. Meyer-Landrut, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nden ayrılacağı iddialarıyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınırken, “AB Komisyonu’nun beklentisi, Türkiye’nin de dahil olduğu tüm Avrupa Konseyi üyelerinin konsey ve AİHM kararlarına saygı duyması ve bu kararları uygulamasıdır” dedi.

1960 doğumlu olan ve şu anda AB Türkiye Delegasyonu Başkanı olarak görev yapan Nikolaus Meyer-Landrut, daha önce Almanya’nın Fransa Büyükelçisi olarak görev yapmış ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Avrupa işlerinden sorumlu baş danışmanı olarak görev almıştı.

Kaynak: Serbestiyet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz