18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Artık uçaklarda pencere kenarındaki yolcular öncelikli

Amerika merkezli büyük bir havayolu şirketi, yolcuların bekleme olmadan uçağa daha hızlı binmesi için pencere kenarındaki yolcuların öncelikli olarak uçağa alınmasını test etti. Bu uygulama, klasik yönteme göre uçağa binme süresini 2 dakika kadar kısalttı.

26 Ekim tarihinde başlayacak olan “WILMA” adlı bu uygulama, çeşitli yerlerde başarılı testlerden geçti ve uçağa binme süresini hızlandırdı.

PatronlarDunyasi.com’un haberine göre, WILMA yöntemi aslında uzun süredir bilinen bir yöntemdir. Nevada Üniversitesi’nden astrofizikçi Dr. Jason Steffen, 2008 yılında uçak kuyruğunda beklerken uçağa binme süresini optimize etmek için bu yöntemi geliştirmiş. Pencere kenarındaki yolcuların öncelikli olarak uçağa alınması, orta sıradakilerin ve ardından ön sıradakilerin oturtulmasını temel alan WILMA yöntemi, geleneksel blok yöntemine göre yüzde 40 daha fazla zaman tasarrufu sağlıyor.

Uygulama, first class ve business class yolcularını etkilemeyecek. Ayrıca engelli yolcular, refakatsiz çocuklar, aktif görevdeki askerler ve 2 yaşından küçük çocukları olan aileler, öncelikli olarak uçağa alınmaya devam edecek. İlk olarak bazı iç hat ve dış hat uçuşlarında uygulanmaya başlanacak.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz