18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

AB, Malta’nın aşısız kişiler üzerindeki seyahat yasağını ‘Ayrımcı’ olarak kınadı

12 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Malta’nın aşısız ziyaretçilere yönelik yeni seyahat yasağı, Avrupa Komisyonu tarafından ayrımcı olarak kınandı.

Avrupa komisyonu sözcüsü Christian Wigand bugün düzenlediği basın brifinginde, üye devletlerin halk sağlığını korumak için kısıtlamalar getirme hakkına sahip olmakla birlikte, serbest dolaşımı kısıtlayan her türlü tedbirin orantılı ve ayrımcı olmaması gerektiğini söyledi.

“Aşı sertifikası, serbest dolaşımın uygulanması için bir ön koşul olamaz, bu, AB Dijital COVID-19 sertifika düzenlemesinin ana ilkesidir .”

“Önlemlerin aşıları tam olmayan kişilere ayrımcılık yapabileceğinden endişe ediyoruz ve Malta ile temasa geçtik ve önlemlerin açıklamasını istedik. Bu konuyu bir üye devletler koordinasyon toplantısında (IPCR) gündeme getireceğiz.”

Malta’nın aşısız insanlara seyahat yasağı Çarşamba günü yürürlüğe girecek ve Başbakan Robert Abela , aşının pandemiye çözüm olduğuna dair güçlü bir mesaj göndermenin ve korunmanın “zor ama gerekli” bir önlem olduğu konusunda ısrar etti.

Tıbbi nedenlerle aşı olamayan ve Halk Sağlığı Müfettişliği tarafından muafiyet verilen kişiler, 5-12 yaş arası henüz aşı olamayan çocuklar ve yeni kurallar açıklanmadan önce seyahat eden Maltalılara istisna verilecek. Bu kişilerin negatif bir PCR testi sunması gerekecek.

Kaynak Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz