30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

AB Komisyonu, Uçak Biletlerindeki Artışları İncelemeye Alıyor

AB Komisyonu, yaz aylarında hava yolu şirketlerinin uçak biletlerindeki fiyatları yüzde 30’a varan oranlarda artırmasının ardından Avrupa genelinde yaşanan son fiyat artışlarını incelemeye aldı.

AB Komisyonu, hava yolu şirketlerinin yaz boyunca fiyatları yükselterek yüksek kârlar elde etmesinin ardından Avrupa’da yaşanan uçak biletlerindeki son fiyat artışlarını araştırıyor.

AB’deki ulaşımdan sorumlu Komisyon üyesi Adina Valean, Financial Times’a yaptığı açıklamada, AB yetkililerinin “ayrıntıları inceleyerek, piyasada neler olduğunu ve nedenlerini araştırdığını” belirtti.

AB Komisyonu, uçak biletlerini düzenleme yetkisine sahip olmasa da, Valean’ın müdahalesi, hava yolu şirketlerine fiyatlar konusunda daha fazla baskı yapma yolunda atılmış bir adım olarak kabul ediliyor. Valean, hava yolu şirketlerinden fiyat artışları ve bağlantı konusunda açıklamalar beklediğini ifade etti.

Ekim ayında açıklanan AB verilerine göre, Avrupa genelinde ortalama uçak bileti ücretleri, 2023 yazında 2019’a kıyasla yüzde 20-30 arasında daha yüksekti.

Valean, “işleyen” havacılık pazarına müdahale etmeyi düşünmediğini belirtti, ancak komisyonun, yüksek fiyatları tetikleyen sektör dinamikleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Özellikle ücret artışlarının uzun vadeli bir eğilim olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

Valean, “Fiyatları mikro yönetimine giremeyiz veya bunu dayatamayız, bunun mümkün veya arzu edilir olduğuna inanmıyorum.” dedi. “Ancak bir düzenleyici olarak endişe duyduğum şey, fiyatın bir bağlantı noktası haline gelebileceği konusudur. Sürekli olarak sektörle iletişim halindeyiz ve bu gelişmenin nedenini anlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz