14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB-Avustralya ticaret anlaşması müzakereleri ertelendi 

 

02 Ekim 2021

AB ve Avustralya’nın sürdürdüğü serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin 12.si ertelendi. Avustralya Ticaret Bakanı Dan Tehan, görüşmenin Ekim ayından Kasım ayına ertelendiğini açıkladı.

Avustralya’nın, Fransa ile yaptığı Denizaltı üretimi konusundaki anlaşmadan, ABD ile yeni bir anlaşma yapması ardından çekilmesinin yarattığı gerilim devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB) ve Avustralya arasında sürdürülen Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerinin 12. turu olacak olan Ekim ayı toplantısı Kasım ayına ertelendi. Erteleme kararını Avustralya Ticaret Bakanı Dan Tehan duyurdu.

Bakan Tehan, AB Komisyonunun ticaretten sorumlu başkan yardımcısı Valdis Dombrovskis ile gelecek hafta bir araya geleceğini ve durumu karşılıklı olarak değerlendireceklerini ifade etti.

Fransa elçilerini ülkeye çağırmıştı

Fransa, ABD ve Avustralya arasında nükleer denizaltı anlaşmasının yapıldığının duyurulması ardından danışmak üzere iki ülke elçiliklerini geri çağırmıştı.

2016 yılında Fransa ile yaptığı anlaşmayı, ABD ile yeni bir anlaşma yaparak iptal etmesi olayı ile ilgili olarak AB, Fransa’ya destek vermişti.

Son olarak AB ve Avustralya arasında 2018 yılında başlayan ve devam eden Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin Ekim ayında yapılması beklenen toplantı 1 ay ertelendi.

Müzakerelerin bu aşamasında tarafların ticaret, yatırımlar ve fikri mülkiyet hakları gibi bir çeşitli konuları görüşmeleri bekleniyordu.

Euronews

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz