19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

AB, 18 yaşındaki 35 bin gence ücretsiz bilet verecek! 

13 Eylül 2022 

Avrupa Birliği, Avrupa ülkelerini keşfetmeleri için Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerden 18 yaşında olan 35 bin gence ücretsiz tren bileti veriyor. Bilet için 11 Ekim öğle saatinde “Avrupa Gençlik Portalı” üzerinden başvurular açılacak. 

Avrupa Birliği Komisyonu gençleri Avrupa ülkelerini keşfetmesi için ücretsiz bilet uygulaması başlattı.

Türkiye dahil olmak üzere bir çok ülkeden başvuruların alınacağı program biletlerinin Erasmus programı içinde yer alan DiscoverEU girişimi kapsamında dağıtılacak.

11 Ekim tarihinde başlayarak 25 Ekim öğlen saatlerinde sona erecek ücretsiz bilet başvuruları için 1 Ocak 2004 ve 31 Aralık 2004 tarihinde doğmuş kişiler 5 kısa soru ve 1 yedek sorunun cevaplanması durumunda ücretsiz bilet hakkı kazanıyor.

Ücretsiz bilet için başvuru yapan kişiler oluşturdukları davet koduyla 3 arkadaşını davet edebilir ve bileti kazanmaları durumunda 4 kişi birlikte seyahat etme fırsatı yakalayabilecek.

Ücretsiz seyahat fırsatı yakalayan gençler için Avrupa’da toplu taşıma, konaklama, yeme içme ve spor faaliyetleri gibi 40 binden fazla indirim fırsatı sunan bir indirim kartı verilecek.

Biletler, 1 Mart 2023 ile 29 Şubat 2024 arasında en fazla 30 gün kullanılabilir.

Erasmus programı içinde yer alan AB ülkelerinin yanı sıra Türkiye, İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan vatandaşı 18 yaşındaki gençlerde bu programdan yararlanabiliyor.

Avrupa Birliği, 2018 yılından bu yana ücretsiz bilet programı adı altında toplam 165 bin bileti gençlerle buluşturdu.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz