İngiliz televizyon dizisi The Assassin’ın ikinci sezon çekimleri Malta’da sürüyor. Malta hükümetinin 17 Nisan 2026 tarihli açıklamasına göre ana çekimler 16 Şubat ile 5 Haziran 2026 tarihleri arasında yapılıyor. Altı bölümden oluşan yeni sezon, Malta’nın uluslararası yapımlara ev sahipliği yapma kapasitesini bir kez daha öne çıkarıyor.
Yapımın her biri 60 dakikalık altı bölümden oluştuğu ve yönetmen koltuğunda Terry McDonough’un bulunduğu belirtildi. Çekimler Valletta, Floriana, Rabat, Attard, Mellieħa, Marsaskala ve Siġġiewi gibi farklı noktalarda devam ediyor. Bu tablo, Malta’nın hem tarihi şehir dokusu hem de farklı görsel atmosferler sunabilen yapısıyla yabancı yapımlar için cazibesini koruduğunu gösteriyor.
Dizi, Malta Film Commission’ın sunduğu yüzde 40 nakit iade (cash rebate) teşvikinden yararlanıyor. Resmî açıklamaya göre yapımın Malta’daki yerel bütçesi 17,1 milyon avro seviyesinde. Prodüksiyonda toplam 141 kişilik ekip görev alırken, bunların 120’sini Maltalı çalışanlar oluşturuyor. Bu da projenin yalnızca tanıtım değil, doğrudan istihdam etkisi de yarattığını ortaya koyuyor.
Kültür Bakanı Owen Bonnici, nakit iade programının uluslararası prodüksiyonları Malta’ya çekmede önemli bir araç olmaya devam ettiğini vurguladı. Film Komiseri Johann Grech ise bu ölçekteki projelerin Maltalı ekiplerin becerilerini geliştirdiğini, ülkenin uluslararası görünürlüğünü artırdığını ve daha sürdürülebilir bir film endüstrisine katkı sunduğunu ifade etti.


