İçeriğe geç
27 Ekim 2026, Salı18° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,65 yükseliş %0,14Dolar/TL 49,78 yükseliş %0,07Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.430,79 TL yükseliş %0,10

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği’nden üyelerine: Grip aşısı yapmayın

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği’nden üyelerine: Grip aşısı yapmayın

11 Ekim 2020 / Malta

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği cumartesi günü öğleden sonra üyelerine sürpriz bir genelge göndererek hiçbir koşulda grip aşısını yapmamaları çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı birliğin bu kararını uygulamanın ölümcül sorunlara yol açabileceğini belirterek karara tepki gösterdi.

Bildiri birliğin başkanı Paul Pace tarafından imzalandı. Başkan Pace, birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan hemşireler dışında tüm hemşirelere ekstra yemek parası verildiğini söyledi. Birlik, 12 saat vardiya ile çalışan hemşirelere 8 saat değil 12 saat izin verilmesini talep ediyor.

“Hemşireler, COVID-19 nedeniyle büyük fedakarlıklar yapıyor. Birçoğu maaşını kaybetti ve çocuklarına bulaştırmaktan korkuyor. Sadece alkış istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. ” açıklamasını yapan Pace, hükümetin birliğin taleplerini kabul etmediği sürece hizmetin kesintiye uğrayacağını söyledi.

Bakan ise birliğin grev hakkını kullanabileceğini söyledi. Ancak üyelerine özellikle bu yıl grip aşısını yapmayı reddetmelerini emretmenin orantısız olduğunu söyledi.

Kaynak : Times of Malta

neselif

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.